QuoVadis Nederland BV
TEL: 035-5488701
EMAIL: INFO@QVN.NL
Naar de homepage  HOME
Naar de sitemap  SITEMAP
Naar het contactformulier  CONTACT
Lettergrootte veranderen  A A A
Zoeken naar iets op de website  ZOEKEN

LANGER ZELFSTANDIG THUIS

LANGER ZELFSTANDIG THUIS

Folder Langer zelfstandig thuisU woont al jaren in uw huis en wilt dat ook zeker blijven doen. U weet dat u op termijn wellicht ondersteuning nodig heeft, maar wilt vooral zoveel mogelijk zelf blijven doen en vooral de regie houden.

Dat kan! 

Voorbeelden van toepassingen die daarbij praktisch kunnen zijn:

interAxio deurvideoDeur (video) intercom:
Horen (en zien) wie er voor de deur staat en de deur pas openen als u weet wie het is. Ook in appartementengebouwen. 
>> meer informatie over deurvideointercom op QVN.nl
>> folder interAxio deurvideo

Symbolen paneel C.STATUS tm

Status apparatuur:
Via een schermpje bij de deur kunt u voor u het huis verlaat in een keer controleren of u bepaalde apparaten binnen heeft uit gedaan en of ramen en deuren dicht zijn. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan lampen, koffiezetapparaat en strijkijzer, maar ook het raam, de deur of een bovenluik. 
>> meer informatie over C.STATUS op QVN.nl
>> folder C.STATUS

Veilig koken:
Een kleine afleiding tijdens het koken zou er voor kunnen zorgen dat het elektrisch of gasfornuis onbedoeld aan blijft. En een klein dutje tijdens het koken van de aardappelen of het stoven van de sudderlapjes kan vervelende consequenties hebben. Maar ook als u wat minder vast ter been wordt en kans heeft op vallen, is het goed om te weten dat keukenbrand voorkomen wordt. Een bewegingsmelder, gecombineerd met een hitte alarm geeft u de zekerheid dat in deze situatie hulp komt.
>> meer informatie over droogkookbeveiliging op QVN.nl

True-Kare telefoonBereikbaar (en vindbaar):
Wanneer uw geheugen u af en toe in de steek laat of u wordt minder goed ter been, dan is het prettig dat u contact op kunt nemen met bekenden. Uiteraard gebruikt u de telefoon voor uw telefonische en sms contacten en u kunt bijvoorbeeld muziek luisteren.

Wanneer u hulp nodig hebt en u bent buitenshuis, dan geeft de telefoon een signaal. Daarmee kan iemand opzoeken waar u bent en komt de hulp snel. Daarnaast kan een veilig gebied worden ingesteld. Wanneer de drager dit gebied verlaat, wordt er een bericht gestuurd. De de drager van de telefoon kan dan snel gevonden kan worden. Deze functie is erg prettig voor mantelzorgers als iemand dwaalgedrag vertoont.
>> meer informatie over True-Kare op QVN.nl
>> folder True-Kare   

BloeddrukmeterMedicatie innemen en metingen verrichten:
Deze telefoon helpt u eraan te herinneren dat medicatie wordt ingenomen, maar kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld uw bloeddruk, bloedsuiker en andere controles bij te houden. U kunt instellen dat de gegevens centraal worden bijgehouden en dat bij afwijkende waarden bijvoorbeeld een mantelzorger, de huisarts of de thuiszorg daarvan een bericht krijgen.
>> meer informatie over True-Kare op QVN.nl
>> folder True-Kare  

Persoonlijke alarmering:
Als u er zeker van wilt zijn dat u hulp krijgt wanneer dat nodig is, kunt u een personenalarmering gebruiken. U kunt een knop om de pols of aan een ketting dragen en wanneer u deze indrukt, zorgt een speciale telefoon ervoor dat u hulp krijgt.

CL Anna zorgtelefoon en medaillon

Eerst kunt u, ook als u niet bij de telefoon kunt komen, via een automatische telefoonverbinding spreken met de mantelzorger of thuiszorgmedewerker. Wanneer het nodig is, kunnen ze vervolgens snel naar u toe komen.

Daarnaast is het mogelijk om sensoren te gebruiken. Bijvoorbeeld: u valt en kunt de alarmknop niet indrukken - u gaat uit bed en komt niet binnen een ingestelde tijd weer terug – er wordt geen beweging waargenomen. In deze en nog vele andere situaties kan automatisch alarm gemaakt worden.
>> meer informatie over personenalarmering op QVN.nl
>> folder CL Anna en CL GSM

Afstandsbediening in huisEen afstandsbediening voor uw woning:
Met een druk op een afstandsbediening de knop de deur openen, of de verlichting aan doen, of het raam sluiten. Als het raam open gaat, automatisch de verwarming laat draaien. Als de telefoon gaat, de televisie zachter zetten. Er zijn heel veel mogelijkheden om apparaten in huis te laten reageren op een druk op een knop of veranderende omstandigheden. 
>> meer informatie over omgevingsbediening op QVN.nl
>> folder omgevingsbediening

Tablet als afstandsbediening:
Servus als afstandsbediening in huisLijkt het u ook prettig om vanuit uw stoel de lamp aan doen, of gordijnen sluiten?De tablet ligt steeds vaker binnen handbereik. Het is een heel handig apparaat om op internet te kijken of een mailtje te versturen. Nu kunt u het ook gebruiken voor het bedienen van de televisie of bijvoorbeeld uw verwarming.
>> meer informatie over Servus op de QVN.nl
>> folder Servus

Vergeet-me-niet kalender met fotoElektronische kalender
Veel mensen hebben moeite om te onthouden welke dag het is. Weer anderen vergeten of het dag of nacht is en bellen ’s nachts naar hun familie of staan midden in de nacht op. Dit kan problemen veroorzaken voor de betreffende persoon en voor hun familie.

Deze kalenders zijn getest door gebruikers die problemen hebben met de tijdsoriëntatie. De test werd uitgevoerd door ENABLE, een EU-project over technologie, ethiek en dementie. Resultaat heeft aangetoond dat veel mensen profijt hadden van een kalender.
>>meer informatie over elektronische kalenders

In ontwikkeling - uw kerk thuis:
“Ik ga naar de kerk” is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het uitzenden van een kerkdienst met beeld en geluid via internet, biedt de mogelijkheid om diensten ‘live’ uit te zenden met hoge beeldkwaliteit en zonder onderbrekingen, dankzij de betrouwbaarheid van de huidige internetverbindingen. Deze uitzendingen zijn via computers, TV, tablet of mobiele telefoon te bekijken.

Iedereen wil zich thuis voelen in huis. En wanneer u uw thuis al heeft, wilt u dat het ook uw thuis blijft. Neem contact met ons op als wij u kunnen helpen om uw huis uw thuis te laten blijven.

Design by www.GrafiMediaGroep.nl
Alle rechten voorbehouden, © 2013 QuoVadis